У Сокалі вшанували пам’ять загиблого бійця 24 бригади

На стіні школи, де навчався захисник, встановили меморіальну дошку

У Сокалі на стіні шкоди №5 встановили меморіальну дошку на знак пам’яті про Юрія Каплету. Воїн навчався в цій школі й загинув на початку повномасштабного вторгнення. Про це 3 вересня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Юрій Каплета

У грудні 2013 року перебував на Майдані в Києві. Брав участь у створенні 10-ї сотні Самооборони Майдану. Був десятником, відповідав за охорону 1-го та 2-го поверхів Будинку профспілок. 18 лютого 2014 року “беркутівці” важко побили його на вулиці Інститутській. Далі було тривале лікування.

З початком АТО на сході України був активним волонтером, збирав харчі, одяг для воїнів та возив разом зі своїми товаришами в зону бойових дій. Згодом розпочав військову службу в складі 24-ї окремої механізованої бригади. Загинув 8 березня 2022 року поблизу Рубіжного Луганської області. Довгий час вважався зниклим безвісти, тому поховали військовослужбовця лише 25 лютого 2024 року у рідному місті.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Каплету посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня.