В пʼяному стані збив людину і втік з місця ДТП: суд виніс вирок 19-річному водію на Львівщині

ДТП трапилась в кінці грудня 2023 року

Турківський районний суд Львівської області визнав винним 19-річного Олега Н., який в стані алкогольно сп'яніння збив 18-річного хлопця. Потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості з ознаками тривалого розладу здоров`я. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 2 вересня в Єдиному державному реєстрі.

Втік з місця ДТП

Як встановив суд, ДТП трапилась 27 грудня 2023 року у селі Верхнє Висоцьке Самбірського району. Олен Н. в стані алкогольно спʼяніння збив 19-річного пішохода на своєму ВАЗу 2108 чорного кольору. 19-річний обвинувачений на високій швидкості виїхав на зустрічну смугу, на якій перебував 18-річний потерпілий. На суді обвинувачений свою вину визнав та пояснив, що автомобіль він придбав за чотири дні до інциденту. Вони разом з друзями їхали по не освітленій дорозі й він не помітив, як збив людину. Сам 19-річний обвинувачений нічого не пам`ятає і швидку потерпілому не викликав. Крім того, правоохоронці встановили, що після ДТП Олег Н. заховав автомобіль у кущах на березі річки Стрий.

Потерпілий 18-річний пішохід на суді зазначив, що вони з обвинуваченим друзі й він вибачив його. Крім того, Олег Н. відшкодував йому витрати на лікування. Претензій потерпілий до 19-річного обвинуваченого не має і просив суд суворо його не карати.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Олега Н. винним у вчиненні двох кримінальних правопорушень. Йому призначили три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на пʼять років. Арешт на чорний ВАЗ суд зобовʼязав скасувати і повернути власнику.