Завершилася літня школа “Почуй лікаря”: 45 волонтерів готові навчати школярів Львівщини

Волонтери вивчали профілактику захворювань, домедичну допомогу, психічне здоров’я та здорове харчування

Завершилася літня школа “Почуй лікаря”, під час якої ще 45 волонтерів отримали знання, потрібні для проведення лекцій про здоров’я в школах. Про це 1 вересня повідомили у Львівській ОВА.

45 учасників пройшли повний курс навчання

Школа тривала з 26 до 31 серпня та охоплювала інтенсивні навчання, зустрічі з експертами, майстер-класи та тренінги. Зі 150 заявок було відібрано 70 учасників, і 45 з них успішно завершили навчання. Тепер вони готові відвідувати школи Львівщини, щоб навчати учнів засадам здорового способу життя, зокрема профілактиці захворювань, наданню домедичної допомоги, збереженню психічного здоров’я та здорового харчування.

“Молодь – це наше сьогодення і наше майбутнє! Ми можемо мати найкращі програми та стратегії, але найважливішим є ті люди, які втілюють їх у життя і роблять їх дієвими. Саме тому школа волонтерства є надзвичайно цінним проєктом. Вона дає можливість охопити ще більше закладів освіти, супроводжувати школярів і доносити до них важливу інформацію доступною мовою”, — наголосив ініціатор проєкту, голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Фото з навчання

Підготовка до запуску зимової школи

Окрім цього, волонтери обговорювали важливі теми, такі як булінг, особисті кордони, зменшення шкоди від психоактивних речовин та ораторське мистецтво. Проєкт має на меті залучити ще більше шкіл, щоб донести важливу інформацію до молоді доступною мовою.

Ця ініціатива організована громадською організацією «Птаха України» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та інших партнерів. За три роки проєкту вже охоплено 21 тисячу учнів, і незабаром розпочнеться набір на зимову школу.