Вчителька з Львівщини увійшла до фіналу Global Teacher Prize

Лариса Романишин зі Сколівської школи потрапила в десятку фіналістів з понад трьох тисяч кандидатів

Вчителька Сколівської школи увійшла в ТОП-10 найкращих вчителів України за версією Global Teacher Prize. Педагогиня викладає у школі хімію, фізику та біологію. Ларису Романишин відзначили за унікальний міждисциплінарний підхід до викладання, а також волонтерську діяльність. Про це у неділю, 1 вересня повідомили у громадській спілці “Освіторія”.

На премію Global Teacher Prize цьогоріч претендуватиме вчителька з села Крушельниця, яка викладає у Сколівському ЗЗСО І–ІІІ ступенів № 2 імені Стефанії Вітрук. З понад трьох тисяч кандидатів, Лариса Романишин увійшла до десятки фіналістів, які зможуть отримати мільйон гривень на реалізацію освітнього проєкту.

На премію вчителька подалася самостійно, розповів у коментарі LVIV.MEDIA голова Солонківської громади, Микола Романишин. Попри те, що Лариса є вчителькою звичайної середньої школи, де навчається менш як 300 дітей, вона таки потрапила до десятки найкращих українських вчителів. “Можливо для когось це несподівано, та для нас це об’єктивно. Вона завжди була активною, результат зараз виявився влучним. Те, що вона увійшла в десятку для нас дуже важливо і ми будемо підтримувати її,” — додав Микола Романишин.

Вчителька позмагається за мільйон гривень на власний проєкт

У школі Лариса Романишин вчить фізики, хімії та біології школярів 7-10 класів. Свою кар’єру жінка починала як інженер-хімік, але згодом перейшла до викладання. Фіналістку конкурсу відзначили за розробку унікального міждисциплінарного підходу до викладання. “Із початком повномасштабної війни Лариса долучилася до волонтерського проєкту School to Go, який дає можливість українським дітям, розкиданим по всьому світу, навчатися за українською програмою та з українськими вчителями. В учнях виховує любов до природи та активно залучає їх до міжнародних ініціатив, таких як програма шкільних космічних експериментів SSEP, де вони досягли значних успіхів,” — йдеться в повідомленні.

До слова, вчителя року серед десятки оберуть 5 жовтня. Переможця оголосять в етері національного марафону. Також “Освіторія” обере найкращого педагога дошкілля та переможців в номінації “Вибір серцем” від ведучої Наталії Мосейчук.

Нагадаємо, раніше до 50 півфіналістів премії Global Teacher Prize ввійшли шість вчителів з Львівської області.