• Головна
  • Новини Львівщини
  • У Новояворівську переможницю земельних торгів дискваліфікували через несплату 1,5 млн грн за лот

У Новояворівську переможницю земельних торгів дискваліфікували через несплату 1,5 млн грн за лот

Переможницю аукціону оштрафували через несплату суми за чотири дні, ділянку продали іншій учасниці

Землю у селищі Шкло, яка призначена під промисловість, не вдалося продати за 1,5 млн грн, які пропонувала переможниця аукціону. Підприємиця не сплатила ціну у визначений термін і отримала штраф, а ділянку передали іншій учасниці за 720 тис. грн. Про це LVIV.MEDIA повідомив у понеділок, 2 серпня, голова Новояворівської територіальної громади Володимир Мацелюх.

Ділянка площею 0,3 га розташована у селищі Шкло. Призначена земля під промисловість. Як розповів голова Новояворівської громади, ділянка межує з дорогою Новояворівськ — Старичі. Стартова ціна лота — 648 тис. грн, та продали землю вдалося дещо дорожче.

Фото: Prozorro.Sale

Учасницю з найбільшою пропозицією дискваліфікували

Як йдеться на сторінці аукціону, за ділянку змагалися дві учасниці: Ірина Іванович та Віра Прокопчук. Перша запропонувала 720 тис. грн за землю, а друга ціну більш вдвічі вищу — 1,5 млн грн. Однак, попри перемогу в аукціоні, права на земельну ділянку Віра Прокопчук так і не отримала. Підприємиця не сплатила суму, яку запропонувала, протягом чотирьох днів. “Переможець не зробив ніяких дій для купівлі ділянки, тож є дискваліфікованим з торгів. Заплатить орієнтовно 200 тисяч штрафу, з них 120 тисяч покладе в бюджет міської ради, а решта піде організаторам торгівлі,” — розповів Володимир Мацелюх.

Відтак земельну ділянку продали за 720 тис. грн іншій учасниці — Ірині Іванович. До слова, інформації про Ірину Іванович у аналітичній системі YouControl немає. Натомість дискваліфікована учасниця, Віра Прокопчук, реєструвалась як підприємиця, що займається виробництвом одягу та аксесуарів. Наразі ця діяльність припинена.

Нагадаємо, нещодавно на аукціоні в Дрогобичі за 2 млн грн продали недобуд управління будівництвом “Карпатського моря”. Також землю в Жовкві здали в оренду за ціну у 50 разів дорожчу від стартової.