На трасі Львів — Краківець мікроавтобус на смерть збив лося

Внаслідок наїзду тварина померла на місці аварії

Поблизу Новояворівська на трасі 28-річний водій за кермом мікроавтобуса на смерть збив лося. Аварія трапилась на трасі Львів — Краківець. На місці працюють правоохоронці, про це LVIV.MEDIA повідомили у патрульній поліції Львівської області.

Лося збив 28-річний водій Mercedes-Benz Sprinter

Про непритомного лося, який лежить посеред дороги біля Новояворівська, повідомила низка телеграм-каналів. Згодом правоохоронці додали, що дику тварину збив 28-річний водій за кермом Mercedes-Benz Sprinter. ДТП трапилась на трасі Львів — Краківець. З фото поліції видно, що через аварію у машини сильно пошкоджений капот та переднє скло. Тварина загинула на місці події. “Патрульні оформляють ДТП, наразі ускладнень у русі немає,” — повідомили у патрульній поліції.

До слова, лось європейський трапляється в лісовій зоні, рідше в лісостепу і на околицях степової зони. В Україні його чисельність різко скоротилась, тому 9 листопада 2017 р. тварину внесли до Червоної книги України. Довжина тіла самця — до 3 м, висота в загривку до 2,3 м, довжина хвоста 12-13 см. За зовнішнім виглядом лось помітно відрізняється від інших оленів. Тулуб і шия у нього короткі, загривок високий, у вигляді горба. Всього на Землі — близько півтора мільйона лосів.

Нагадаємо, на початку серпня суд на Львівщині виправдав водія, який вночі збив лося на трасі Київ — Чоп.