На Львівщині військові з сім’ями долучилися до сплаву на байдарках

Заплив організували в межах проєкту “Терапія мандрами”

На Львівщині в межах проєкту “Терапія мандрами” провели сплав на байдарках для ветеранів та їхніх сімей. Загалом у заході взяли участь 33 людини. Серед них військовослужбовці, зокрема й ті, які пересуваються на колісних кріслах, та їхні рідні. Про сплав повідомила пресслужба Львівської ОВА у п’ятницю, 30 серпня.

Цей сплав став 14 подією, організованою в межах проєкту “Терапія мандрами”, але першою, яку провели на річці. Мандрівку почали з Центру байдаркового туризму, що у місті Сокаль. Після групової дихальної практики на байдарках сплавлялися річкою Західний Буг, водночас розглядаючи місцеві краєвиди та архітектурні пам’ятки, зокрема колишній монастир Бернардинців та храм св. Миколая. Загалом учасники подолали водою відстань у сім кілометрів.

Мандрівку організували за фінансування обласної цільової програми розвитку туризму та з допомогою реабілітаційного центру Next Step Ukraine, Червоноградської районної ради і Центру байдаркового туризму. Для ветеранів і їхніх рідних подія була безкоштовною.

“Цим ми хочемо надихнути на мандри та показати, що відновлення та ментальний відпочинок доступні для всіх, зокрема й для людей на кріслах колісних чи з ампутаціями. Відпочинок на природі в колі рідних та побратимів допомагає краще проходити реабілітацію та соціалізацію”, — розповів керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.