На Львівщині судили офіцера ЗСУ за фейкове повідомлення про замінування будинку

Старший лейтенант телефонував поліції в стані алкогольного сп'яніння

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним військовослужбовця Збройних сил України, заступника командира самохідного артилерійського дивізіону, старшого лейтенанта Руслана Б. у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян. Він в стані алкогольного спʼяніння подзвонив до поліції та розповів про фейкове замінування житлового будинку. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 29 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Офіцер визнав свою вину

Як встановив суд, військовий Руслан Б. 11 серпня 2024 року, близько 19:40, зателефонував на лінію 102 і повідомив про загрозу вибуху через замінування житлового будинку. Військовий під час дзвінку був у стані алкогольного спʼяніння. Офіцер Руслан Б. визнав свою провину й уклав угоду про визнання винуватості.

Таким чином, обвинувачений своїми умисними діями, що виразились у свідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, тобто вчинення дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинив кримінальне правопорушення. До суду обвинувальний акт надійшов з угодою про визнання винуватості” — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав винним військового Руслана Б. у вчиненні злочину. Йому призначили чотири роки позбавлення волі, але звільнили від покарання і призначили річний іспитовий термін. Командир військової частини, у якій служить обвинувачений, буде здійснювати контроль за його поведінкою.