На Белзщині відзначили роковини знищення села Гора

Під час операції “Вісла” це українське село було спалене

На Белзщині 29 серпня відзначили роковини знищення польською комуністичною владою українського села Гора. Про це повідомила Белзька міська рада.

Село Гора колись розташовувалось між Белзом і Вановом та було спалене внаслідок операції "Вісла". Белзька громада вшанувала пам'ять всіх, хто поклав життя за волю українського народу. Віче вступним словом відкрила голова Белзької громади Оксана Береза, яка нагадала присутнім про обов'язок сучасників зробити все, щоб локальна історія нашого краю передалась і збереглась нащадками. Священники відслужили панахиду за полеглими захисниками, перед присутніми також виступили місцеві музичні колективи.

Життя багатьох українських сімей перекреслили комуністичні режими, змусивши залишити рідну землю. Життя багатьох, зовсім ще юних, людей обірвалось в боротьбі за нашу державу. У страшні воєнні часи надзвичайно важливо зберегти свою ідентичність і свою історію. Маленькими кроками прямуємо до того, щоб повернути усім загубленим селам нашої громади ім'я та значення на мапі Белзщини”, — зазначили в Белзькій міській раді.