У Дрогобичі через спалах кишкової інфекції у дітей очищують воду з кранів

Фахівці проводили знезараження та очищення води з міських водозаборів

У Дрогобицькому районі почали очищувати воду з міських водозаборів після того, як у регіоні зафіксували зростання захворюваності на кишкові інфекції. Серед хворих 70% дітей. Про це повідомив під час брифінгу 29 серпня завідувача Дрогобицького районного відділу ДУ “Львівський обласний центр контролю та профілактики МОЗ України” Ігор Майкута.

Проби брали з Гірнянського та Уріжського водозаборів

Найбільший спалах кишкової інфекції зафіксували серед дітей віком від 1 до 4 років. Одним з можливих джерел інфекції вважають воду, тому КП "Дрогобичводоканал" проводило промивку та знезараження водопровідних мереж, а також повторні дослідження якості води. Проби брали із Гірнянського та Уріжського водогонів. За останніми перевірками, стан води відповідає нормам, і наразі немає сумнівів щодо її безпеки.

“Ймовірним фактором може бути вода, але не обов’язково, що тільки вода. Станом на 1 серпня проведено дослідження 55 проб води з водогону “Гірне” та 18 проб Уріжського водогону. Встановлено, що дві проби не відповідали нормативним вимогам. Після цього Дрогобичводоканал проводило заходи обеззараження води дезенфікуючими засобами”, — пояснив Ігор Майкута.

Нагадаємо, нещодавно за результатами лабораторних досліджень, у пробах з водозабору “Гірне” у Дрогобичі виявили кишкову паличку, яка є у фекаліях.