У Червонограді чоловік уник покарання за пропаганду війни в інтернеті

Обвинувачений поширював комуністичну символіку в російській соцмережі

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним раніше засудженого Геннадія П. за двома частинами статті про пропаганду війни. Він поширював комуністичну символіку в російській соцмережі “Однокласники”, йдеться у вироку, який оприлюднили 28 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Поширював та лайкав комуністичну символіку

Як встановив суд, обвинувачений, використовував VPN-сервіси для того, щоб зайти, в заблоковану на території України, російську соцмережу “Однокласники”. Там він розміщував на своїй сторінці комуністичну символіку. Також зафіксували, що в березні 2022 року він лайкав публікації з комуністичною символікою. На суді Геннадій П. повністю визнав свою вину.

Зареєстрований у соціальній мережі “Однокласники” під своїм прізвищем та іменем вже давно. Там він спілкується зі своїми однокласниками на постійній основі. Щодо поширення комуністичної символіки суду повідомив, що він не розумів, що його дії можуть бути кваліфіковані як поширення комуністичної символіки” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав винним Геннадія П. у пропаганді війни і призначив йому чотири роки позбавлення волі, але звільнив його від покарання та призначив два роки іспитового строку. Також обвинувачений сплатить 7,5 тис. грн за судові експертизи. До того ж суд скасував арешт на квартиру винуватця, який був накладений в кінці березня 2024 року.