95% шкіл на Львівщині розпочнуть навчання в очному форматі

Початкові школи вдалося забезпечити укриттями на 100%

У понеділок, 2 вересня, на Львівщині навчання в очному форматі розпочнуть 95% комунальних шкіл. Усі заклади середньої освіти вдалося повністю забезпечити генераторами, проте лише початкові школи на 100% забезпечені укриттями. Про це під час брифінгу у середу, 28 серпня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Змішане чи дистанційне навчання буде у 50 школах

За словами Олега Паски, з 1050 комунальних шкіл на Львівщині 1000 розпочнуть навчання в повністю очному форматі, а решта — працюватимуть за змішаною або дистанційною. Це пов’язано з тим, що близько 3% усіх ліцейв і 2% гімназій не вдалося забезпечити належними укриттями.

“222 школи та 80 садочків вирішили проблему укриття в дуже простий спосіб — вони уклали угоди з приватними, громадськими або державними установами, які мають їх поруч. Залишається ще 50 шкіл, які можуть навчатися або дистанційно або у змішаному форматі. Можна говорити про те, що всі початкові школи навчатимуться очно. І це дуже важливо, тому що дітям до четвертого класу дистанційне навчання не рекомендоване”, — розповів директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА.

Він також додав, що станом на 28 серпня усі школи вдалося забезпечити генераторами, які дозволять не переривати навчального процесу в разі відключень електроенергії. Деякі заклади все ще потребують доукомплектування потужнішими джерелами живлення, аби змогли також безперебійно працювати котельні й харчоблоки. Всього є потреба у 464 потужніших генераторах.

21 навчальний заклад закриють

Крім того, Олег Паска розповів, що з початком нового навчального року не відкриють своїх дверей для учнів 21 школа та 15 філій. Основною причиною закриття закладів в ЛОВА називають падіння народжуваності, яке призводить до зменшення кількості учнів у школах. Також для оптимізації мережі навчальних закладів 21 з них понизять від І-ІІІ ступеня до І-ІІ ступеня. Це означає, що вони навчатимуть лише учнів 1-9 класів. Ще 12 шкіл та дві філії понизять з ІІ ступеня до І ступеня, тобто вони стануть початковими школами.