У Львові викрили посадовців ДСНС на закупівлях непотрібних спецавто

Загальна вартість спецтехніки майже 14 млн грн

Посадовців ДСНС на Львівщині викрили на розтраті державних коштів. Троє осіб закупили техніку, яка була непотрібна їхньому підрозділу. Про це 28 серпня повідомили у Державному бюро розслідувань.

Завищення вартості — 4,5 мільйони гривень

За даними правоохоронців, восени 2022 року посадовці купили дві спеціальні аварійно-рятувальні машини, хоча на початку року вони заявляли, що таких авто у них вже достатньо. Вартість техніки склала понад 13,8 мільйона гривень, але експертиза показала, що ціна була завищена на майже 4,5 мільйона гривень.

“За даними слідства, заступник начальника головного управління в інтересах фірми-постачальника спецтехніки, ініціював укладення прямої угоди про закупівлю. До цього залучив начальника управління ресурсного забезпечення та фахівця з проведення закупівель”, — йдеться у повідомленні.

Затримання посадовців

Про підозру повідомили трьом особам: заступнику начальника головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Львівській області, начальнику одного з управлінь і відповідальному за проведення закупівель. Їм загрожує до шести років ув’язнення. Також подано до суду клопотання про арешт їхнього майна, включаючи земельні ділянки, квартири та автомобілі, щоб компенсувати збитки. Розслідування триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до цієї справи.