У Дрогобичі чоловік врятував з пожежі сусіда з інвалідністю

Чоловік вивів сусіда з квартири, яка палала, ще до приїзду рятувальників

Вночі 28 серпня у Дрогобичі спалахнула пожежа у квартирі багатоповерхівки. Ще до приїзду вогнеборців мешканець багатоповерхівки врятував із квартири, яка горіла, свого 59-річного сусіда з інвалідністю. Про це повідомили у ДСНС Львівщини.

Повідомлення про пожежу надійшло до рятувальників 28 серпня о 00:17. Займання виникло на кухні в одній з квартир на 7-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Самбірській,102 у Дрогобичі.

“Вогнеборців викликав мешканець будинку, який відчув запах диму із сусідньої квартири. Знаючи, що там проживає самотня людина з інвалідністю, сусід до приїзду пожежників вивів з небезпечного помешкання 59-річного власника”, — йдеться у повідомленні ДСНС.

Рятувальники прибули до будинку за лічені хвилини, йдеться у повідомленні. “На місці події рятувальники побачили, що з вікна вибивається полум’я, а вся квартира вже була заповнена їдким небезпечним димом. Він також заповнив сходову клітку будинку”, — зазначають вогнеборці.

Рятувальники вивели з верхніх поверхів на повітря 10 людей. Пожежу вдалось локалізувати о 00:46 та о 00:52 її ліквідували. Вогонь знищив речі домашнього вжитку на площі 25 кв.м. Обставини події та причина виникнення пожежі встановлюють фахівці.

Нагадаємо, 27 серпня у Львові на вулиці Садовій на території колишніх складів виникла пожежа. Вогнеборці оперативно локалізували цю пожежу, а о 18:17 ліквідували її. Потерпілих на події не було.