Суд зобовʼязав Львівську митницю сплатити 3,3 млн грн боргу за постачання електроенергії

Митниця заборгувала перед ТзОВ “СК Енерджі Груп”

Господарський суд Львівської області розглянув позов Товариства з обмеженою відповідальністю “СК Енерджі Груп” до Державної митної служби України і стягнув з Львівської митниці понад 3 млн грн заборгованості, йдеться в рішенні, яке опублікували 28 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Борги за транспортування електрики

Як йдеться у матеріалах справи, Львівська митниця неналежно виконала умови договору на постачання електроенергії, який уклала з ТзОВ “СК Енерджі Груп” в жовтні 2023 року. Відтак, підприємство вимагало стягнути з митників 1,5 млн грн заборгованості за листопад 2023 року і 1,7 млн грн боргу за грудень того ж року. Загальна сума боргу склала 3,27 млн грн. Також підприємство до боргу нарахувало пеню і 3% річних.

Львівська митниця погодилася із заборгованістю на загальну суму 3,05 млн грн і не погодилася з виплатою пені й 3% річних. Тим часом суд вказав, що спростувати доводи підприємства митники не змогли.

Відтак Господарський суд зобовʼязав стягнути з Львівської митниці 3,27 млн грн основного боргу, 50,8 тис. грн пені, 10 тис. грн річних і 50 тис. грн судового збору. В решті позовних вимог суд відмовив. Рішення може бути оскаржене.