Модернізація лікарні у Мостиськах: як змінився медзаклад після капітального ремонту

На капітальний ремонт виділbkb понад 14 млн грн з бюджету трьох громад

У Мостиськах завершили капітальний ремонт лікарні із впровадженням енергоефективних заходів. На її ремонт три громади спільно виділили понад 14 мільйонів гривень. Про це 27 серпня повідомили у Львівській ОВА.

Ремонт фінансували три міські громади

У лікарні відремонтували дах та фасад. Всього на ремонтні роботи витратили понад 14 мільйонів гривень, з яких понад 11 мільйонів гривень профінансували за період 2023-2024 років. Кошти на ремонт виділили Мостиська , Яворівська та Новояворівська міські ради, а також було залучено підтримку від районної адміністрації та місцевих підприємців.

Під час ремонту провели заміну покрівлі, утеплення фасадів, часткову заміну вікон та дверей, відновлення вентиляції, а також облаштування території лікарні. Також зробили її більш доступною для людей з особливими потребами — встановили автоматичні розсувні двері, ліфт і поручні.

Територія лікарні

“Ця будівля була збудована 35 років тому і на той час вважалася однією з найкращих у соціальній інфраструктурі нашого міста. Однак, роки минали, і будівля потребувала капітального ремонту. Завдяки спільним зусиллям та підтримці Львівської обласної адміністрації, ми розпочали масштабні ремонтні роботи, зокрема, оновили дах і фасад, впровадили енергозберігаючі технології”, — пояснила міська голова Мостиськ Мирослава Пельц.

В майбутньому планується розвиток медичних послуг у лікарні, зокрема в галузях травматології, неврології та реабілітації. На 2025 рік передбачено додаткові роботи вартістю 3 мільйони гривень. У лікарні працюють 135 медичних працівників, включаючи 47 лікарів та 53 медсестри.