Серед повернених на День Незалежності полонених є воїн із Дрогобича

Додому повернувся Семен Фаль

Серед 115 полонених, яких повернули в Україну 24 серпня, є воїн з Дрогобича. Про це 27 серпня повідомили у Дрогобицькій міській раді.

Радісна новина, щодо звільнення українських воїнів особливо відгукнулася і на Дрогобиччині – адже серед повернених з полону є 22- річний дрогобичанин, солдат строковик Семен Фаль”, — йдеться у повідомленні. Воїн потрапив у полон 30 вересня 2022 року у Маріуполі під час відсічі збройної агресії ворога.

Раніше начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв про повернення з полону мешканця села Новосілка Солонківської громади Ростислава Голубця. Воїнові — 22 роки. Він перебував на строковій службі з квітня 2021 року. Служив у Національній гвардії України у Маріуполі. У полон потрапив 18 травня 2022 року.

А 24 серпня стало відомо про повернення з полону 22-річного Ореста Коляди з Червоноградського району. Мамі воїна, Оксані Коляді, повідомили, що сина звільнили з полону, якраз тоді, коли вона була на мирній акції на підтримку всіх зниклих безвісти та полонених Сокальської територіальної громади.

Нагадаємо, 24 серпня з російського полону додому повернулися ще 115 наших захисників. Це воїни Нацгвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил та Державної прикордонної служби. 92 зі звільнених – військовослужбовці системи МВС: 89 воїнів Національної гвардії та 3 — Державної прикордонної служби. Більшість – оборонці Маріуполя. Майже 90% з них — солдати строкової служби, які понад два роки перебували в полоні агресора.