Петро Писарчук придбав за 5 млн грн землю під будівництво в Зимній Воді

Ділянка призначена під будівництво та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування

Компанія власника ринку “Південний” Петра Писарчука, у вівторок, 27 серпня, придбала землю під будівництво у Зимній Воді. За 5 млн грн компанія Писарчука “Айпіє-Л” отримала ділянку під туристичну інфраструктуру та заклади харчування. Про це йдеться на сайті онлайн-аукціонів Prozorro.Sale.

Земельна ділянка площею 6117 кв. м розташована на вулиці Логістичній у селі Зимна Вода поблизу Львова. Земля призначена під громадську забудову, а саме під “будівництво та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування”. Стартова ціна лота, яку оголосила Зимноводівська сільрада, — 4 863 015 грн.

Учасники не підіймали ставок

За право придбати земельну ділянку змагалися два учасники: ТОВ “Айпіє-Л” та Іван Таран. Обидва претенденти, запропонувавши свої ставки ще на початковому етапі, не підвищували їх протягом аукціону. Таран запропонував ту ж суму, що й початкова, тоді як “Айпіє-Л” дещо більшу суму — 4 911 645 грн. Відтак компанія Писарчука перемогла в аукціоні.

Земельна ділянка, яку продали на аукціоні. Фото: Prozorro.Sale

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, ТОВ “Айпіє-Л” в основному займається орендою нерухомості. Крім того, неспеціалізованою торгівлею продуктів та напоїв, організацією конгресів та торговельних виставок та освітою в сфері спорту та відпочинку. 71% компанії належить Петру Писарчуку, ще 11% — його дружині Оксані Писарчук. Рештою володіють Христина Волівендер, компанія “Україна-ЛВ-ТУР” та Катерина Дацій.

Своєю чергою, інший учасник аукціону, Іван Таран, зареєструвався як ФОП місяць тому і займається комп’ютерним програмуванням. Зареєстрований підприємець у Дніпрі.

Нагадаємо, Петро Писарчук — український політик, колишній член Партії регіонів, народний депутат України з 2002 по 2012 роки. Писарчуку належить ТЦ “Південний”, на вулиці Щирецькій.