Вісьмох захисників зі Самбірщини посмертно нагородили орденом “За мужність”

Вічна пам’ять Героям

Вісьмох воїнів зі Самбірщини посмертно відзначили державними нагородами. Про це 27 серпня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Ордени сімʼям загиблих військовослужбовців особисто вручив начальник Самбірської РВА Іван Ільчишин. Зокрема, відповідно до Указу Президента України, ордени «За мужність» ІІІ ступеня отримали:

Василь Кришталь

Житель села Вишня Рудківської громади. Проходив службу у військовій частині А1556. Обіймав посаду командира бойової машини. Загинув воїн 12 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Іван Качор

Родом із Самбора. Служив у військовій частині А3892 на посаді стрільця-санітара гірсько-штурмового відділення. Загинув захисник 26 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі Донецької області.

Іван Стрелков

Житель села Велика Білина Новокалинівської громади. Військовослужбовець загинув 18 лютого 2023 року у селі Площанка на Луганщині.

Сергій Бемба

Самбірчанин. У 2014 році виконував бойові завдання в зоні проведення АТО у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади. З початком повномасштабного вторгнення знову став на захист Батьківщини. Служив у 46 окремій аеромобільній бригаді на посаді старшого навідника артилерійського батальйону. Боєць загинув 23 січня 2024 року на Донеччині.

Микола Ванівський

Житель села Ракова Бісковицької громади. Проходив службу у військовій частині А4053. Обіймав посаду навідника механізованого відділення. Військовий загинув 15 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання у Купʼянському районі Харківської області.

Марʼян Лаврів

Проживав у селі Подільці Рудківської громади. Загинув військовослужбовець у 2023 році під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку.

Ігор Максимів

Житель Самбора. У квітні 2023 року долучився до лав Збройних сил. Проходив службу у військовій частині А4053 на посаді стрільця-снайпера механізованого батальйону. Захисник загинув 18 жовтня 2023 року поблизу міста Куп'янськ, що на Харківщині.

Василь Куряєв

Самбірчанин. У 2014 році добровільно став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання на сході України з початком повномасштабної війни повернувся до лав Збройних сил, зокрема служив у військовій частині А1556. Був стрільцем-снайпером гірсько-штурмового взводу. Загинув воїн 14 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Новоданилівка Запорізької області.