Стародавню церкву біля Львова хочуть відреставрувати майже за 14 млн грн

Торги із закупівлі послуг проведуть 6 вересня

У селі Воля-Гомулецька за 13,8 млн грн планують відреставрувати дерев’яну церкву Святої Трійці. Для цього управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило аукціон із закупівлі послуг, який відбудеться 6 вересня. Відкоригована інформація про тендер з’явилася на порталі Prozorro 22 серпня.

Храм побудували у 1756 році і нині він є пам’яткою архітектури національного значення. На його реставрацію міська влада Львова готова виділити 13 млн 895 тис. грн з бюджету розвитку. У тендері, який пройде 6 вересня, можуть взяти участь вітчизняні та іноземні учасники всіх форм власності.

Церква в селі Воля-Гомулецька

Під час реставраційних робіт майбутня фірма-переможець повинна укріпити кам’яні фундаменти, відновити кам’яний підмурівок, стіну нави, карниз та піддашшя, а також каркас стін і перекриття ґанку. Окрім того, планують відновити зрубні стіни ризниці, елементи опорядження та дахові конструкції. Завершити ремонтні роботи планують до 31 грудня 2025 року.

У серпні 2021 року вже намагалися визначити підрядника з реставрації церкви у Волі-Гомулецькій. Однак згодом договір на виконання робіт вартістю 5 млн 34 тис. грн розірвали через початок повномасштабного вторгнення.