Росіяни атакували енергетичні обʼєкти на Львівщині

Через удари виникли часткові перебої з електропостачанням у Львові та області

У понеділок, 26 серпня, на Львівщині тривала повітряна тривога через масований удар Росії по Україні. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, тривога розпочалася о 6:11 через загрозу пуску крилатих ракет різного класу. Ворожі удари були спрямовані на енергетичні об'єкти Львівщини, що призвело до часткових перебоїв з електропостачанням у Львові та області.

“Ворог атакував енергетичні об'єкти на Львівщині. Через це у Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням. Деталі згодом”, — написав Козицький.

Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, станом на 9:48 влучань по місту не зафіксовано. “Через влучання в області у Львові можуть виникнути перебої з водопостачанням, допоки підстанції не перейдуть на резервне живлення. Також можливі перебої електроенергії. Влучань по місту на цю хвилину не фіксуємо”, — написав Садовий.

Рух ворожих об'єктів над Львівщиною

Станом на 6:33, у повітрі знаходилися 11 російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які перебували на пускових рубежах. На той момент пусків ракет ще не було. У морі були зафіксовані крилаті ракети "Калібр", а в небі — іранські безпілотники "Шахед" і російські винищувачі МіГ-31К.

О 7:32 стало відомо, що "Шахеди" наближаються до Львівщини. Спочатку повідомили про зміну курсу безпілотника на Золочів, потім — про рух ворожого безпілотника у напрямку Бібрки/Нових Стрілищ. Незабаром була зафіксована крилата ракета над Львівщиною, яка рухалася у напрямку Ходорова. О 9:05 зафіксували зліт винищувача МіГ-31К, що є носієм гіперзвукових ракет “Кинджал”. Під час повітряної тривоги на Львівщині було чути вибухи, оскільки працювали сили ППО.

Нагадаємо, зранку у понеділок, 26 серпня, російські військові завдали масованого комбінованого удару по Україні. Внаслідок ворожої атаки в Луцьку пошкоджено багатоквартирний будинок. У Черкаські області застосували графіки аварійних відключень світла через ворожий обстріл. В декількох районах Києва виникли проблеми з електроенергією і водопостачанням.