Президент України посмертно присвоїв звання Героя України воїну зі Львівщини

Для присвоєння захиснику звання Героя України була створена петиція

Президент України надав посмертно звання Герой України з відзначенням орденом “Золота Зірка” Ігорю Рахманову. Про це йдеться в указі Президента України.

"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Рахманову Ігорю Борисовичу – старшому сержанту (посмертно)" - йдеться у повідомленні.

Ігор Рахманов

На сторінці Яворівської міської ради йдеться, що Ігор Рахманов народився 27 вересня 1984 році у Ташкенті (Узбекистан). У 1990 році разом з мамою переїхав в Україну. Проживав в Яворові, де навчався в загальноосвітній середній школі №3 імені Шевченка. Потім поступив в Новояворівського професійного ліцею (зараз – Новояворівське ВПУ), де здобув професію кухаря.

Був призваний на строкову службу в ЗСУ, яку проходив у 24 ОМБ. Згодом продовжив службу за контрактом до 2010 року. У 2013 році брав участь в Революції Гідності. У 2014 році. був одним із перших, хто записався добровольцем та боронив Україну у складі 3 окремого інженерно-будівельного батальйону. Був поранений. Проте у 2016 році знову пішов на фронт, воював вже у складі 24 ОМБ ім. Короля Данила.

Згодом знову був важко поранений. Військові медики намагалися врятувати його життя. Проте воїн загинув 5 квітня 2022 року біля села Катеринівка Луганської області. Для присвоєння захиснику звання Героя України була створена петиція.