Вдарив дитину на майданчику: на Львівщині оштрафували матір 6-річного хлопчика

Син порушниці казав мамі, що він не бився, а навпаки — його штовхнули

Мостиський райсуд постановив оштрафувати матір, 6-річний син якої облаяв та вдарив в обличчя хлопчика на дитячому майданчику. У суді свою провину жінку не визнала, мовляв, син прибігши додому в сльозах сказав, що це його штовхнули. Попри це, суд визнав жінку винною у неналежному вихованні дитини. Про це йдеться у постанові, яку опублікували 22 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, 24 липня ввечері 6-річний син Зоряни Х. з села Княжий Міст облаяв та вдарив іншу дитину в ніс на дитячому майданчику. Матір потерпілого 7-річного хлопчика написала у поліцію заяву і зазначила, що син Зоряни Х. постійно б’є та лається в бік її дитини. Відтак на Зоряну Х. склали протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Матір хлопця заперечила свою вину

У суді жінка не визнала своєї провини, пояснивши, що її син не бився, а навпаки — потерпів. “Вказала, що її малолітній син у вечірній час прибіг додому, і був весь заплаканий, на її питання, що з ним відбулось, син сказав, що його штовхнув ОСОБА_3. Покликалась на те, що її сина часто ображають діти, зокрема і ОСОБА_4 (син жінки, яка написала заяву в поліцію — ред.), і про вказане неодноразово наголошувала батькам дітей,” — йдеться у постанові.

Попри пояснення, суд, розглянувши всі докази, визнав Зоряну Х. винною і призначив штраф — 850 грн. Також порушниця має сплатити 606 грн судового збору. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення.

Нагадаємо, нещодавно матір 14-річного підлітка з Львівщини уникла штрафу за п’яну їзду сина. Крім того, у Мостиськах оштрафували матір неповнолітнього велосипедиста, який порушив ПДР і потрапив під машину.