У Жовкві суд оштрафував збитого пішохода за спричинену ДТП

Чоловік раптово вийшов на дорогу і його збила машина

Жовківський райсуд Львівської області постановив оштрафувати пішохода, який спричинив ДТП. Чоловік раптово вийшов на дорогу, внаслідок чого його збила машина. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 22 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Внаслідок ДТП пішохід отримав травми

Згідно з матеріалами справи, аварія трапилась 30 квітня увечері в селі Мервичі Львівського району. Степан М. раптово вийшов на дорогу, що призвело до зіткнення з Chevrolet Niva. Внаслідок ДТП пішохід отримав травми, а автомобіль зазнав механічних пошкоджень.

У постанові не зазначають, чи трапилось це на пішохідному переході чи поза його межами. Однак суд зазначає, що в будь-якому випадку винен пішохід, оскільки порушив правила ПДР, а саме пункт про заборону пішоходам “раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід”.

Суддя Зорян Оприск призначив Степану М. штраф — 850 грн. Також порушник має сплатити 606 грн судового збору. Постанова суду може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, нещодавно матір 14-річного підлітка з Львівщини уникла штрафу за п’яну їзду сина. Крім того, у Мостиськах оштрафували матір неповнолітнього велосипедиста, який порушив ПДР і потрапив під машину.