На Львівщині 19-річного юнака судитимуть за підпал сільського магазину

Після підпалу зловмисник тривалий час переховувався від правоохоронців

На Львівщині правоохоронці спіймали 19-річного мешканця Донеччини, який підпалив сільський магазин. Тепер юнака судитимуть. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі, повідомила пресслужба поліції Львівської області у п’ятницю, 23 серпня.

Зловмисника затримали вже за межами Львівщини

За даними правоохоронців, підпал стався у ніч на 25 квітня 2024 року. Близько 02:00 у селі Реклинець, Червоноградського району 19-річний мешканець Донеччини підпалив місцевий магазин. Під час пожежі повністю згорів дах будівлі, а також перекриття, продукція й технічне обладнання. Суттєвих пошкоджень зазнали й стіни.

Фото магазина після пожежі

Після підпалу зловмисник втік. Згодом він виїхав зі Львівщини та тривалий час переховувався від правоохоронців. “Завдяки злагодженим діям поліцейських Львівщини та інших областей України, його було розшукано і зараз, за рішенням суду, він перебуває під вартою”, — розповіли у поліції Львівської області.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували на розгляд суду обвинувальний акт. 19-річному зловмисникові загрожує від трьох до десяти років позбавлення волі.