На Львівщині викрили осіб, які продавали зброю через інтернет

У затриманих вилучили зброю, набої, майже 10 мільйонів гривень та два авто

На Львівщині викрили групу осіб, які займалися незаконним продажем зброї та боєприпасів через інтернет. Товар вони відправляли поштою. Про це 23 серпня повідомили у прокуратурі Львівщини.

У підпільних майстернях вони відновлювали зброю з місць колишніх боєзіткнень

За даними правоохоронців, підозрювані, серед яких мешканець Рівненщини та подружжя з Львівщини, продавали вогнепальну зброю та боєприпаси без дозволу. Вони розміщували оголошення про продаж на спеціалізованому сайті в Інтернеті, а після отримання оплати відправляли "товар" поштою.

Підозрюваних затримали під час чергового продажу зброї. Під час обшуків у їхніх домівках знайшли партію автоматів, пістолетів, десятки тисяч набоїв різного калібру, майже 10 мільйонів гривень готівкою та два автомобілі.

Вилучена зброя

Окрім того, як повідомили у Службі Безпеки України, правоохоронці затримали ще одну групу із дев’ятьох "чорних зброярів". Зловмисники діяли в Київській, Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях. “Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь з місць колишніх боєзіткнень. Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї у підпільних майстернях, які облаштували в одному з гаражних кооперативів столиці”, — йдеться у повідомленні. Під час обшуків у них виявили російські автомати Калашникова, бойові гранати та понад 50 тисяч набоїв.

Всі затримані отримали підозру у незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами. Покарання може скласти від 3 до 7 років позбавлення волі. Вилучену зброю передадуть на потреби Збройних сил України.