Воїн бригади “Едельвейс” зі Самбора за героїзм на фронті отримав орден “За мужність”

Захисник воював на Бахмутському напрямку

Воїна зі Самбора Володимира Біласа нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Про це 23 серпня повідомила Самбірська районна військова адміністрація.

Цю нагороду він отримав згідно з Указом Президента України №154/2024 від 13 березня 2024 року за проявлену особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також самовіддане виконання військового обовʼязку. Орден "За мужність" ІІІ ступеня військовослужбовцю вручив начальник Самбірської РВА Іван Ільчишин.

Володимир Білас отримує нагороду

Володимир Білас, 24 липня 1990 року народження, є мешканцем міста Самбір і військовослужбовцем в/ч A4267 (10-та окрема гірсько-штурмова бригада “Едельвейс”). Він брав участь у бойових діях у Донецькій області, зокрема в Бахмутському районі.

Довідково: Орден “За мужність” I, II, III ступеня — державна нагорода України, орден, який надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.