Суд на Львівщині оштрафував командира батареї за пиятику підлеглих

Командир не повідомляв про пиятику військових командування та не складав відповідні протоколи

Яворівський райсуд постановив оштрафувати командира батареї за недбале ставлення до службових обов'язків. Командир протягом року не складав протоколів і не повідомляв керівництво про військових, які були п’яними на службі. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 21 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Військовим безпідставно виплатили понад 200 тис. грн

Згідно з матеріалами справи, командир батареї забезпечення навчального процесу у військовій частині, Олександр І., неодноразово порушував свої службові обов'язки. Зокрема, він не доповідав командуванню про п’яних підлеглих та не складав протоколи про військові адмінправопорушення.

Кілька випадків відбулися у період з вересня 2022 по липень 2023 року. Як наслідок, тим військовим, які перебували у стані алкогольного сп'яніння, безпідставно виплатили понад 200 тис. грн.

Суд визнав Олександра І. винним у недбалому ставленні до військової служби і призначив на штраф — 17 тис. грн.Також порушник сплатить 606 грн судового збору. Якщо штраф не сплатити протягом 15 днів — суму можуть подвоїти. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.