Bulgari, Dior і Cartier на пів мільйона: суд оштрафував контрабандиста

Порушника оштрафували на 180 тис. грн, а дорогі прикраси елітних брендів, сумку Louis Vuitton та кросівки від Dior йому повернули

Суд у Львові оштрафував на 180 тис. грн водія, який намагався перевезти через митницю незадекларовані елітні товари на пів мільйона гривень. Ювелірні прикраси, зокрема каблучки від Cartier, а також сумку Louis Vuitton та кросівки від Dior митники виявили в ящиках з-під продуктів у багажнику машини. Усі контрабандні товари порушнику повернули, йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 19 серпня.

За матеріалами справи, митники виявили контрабанду елітних товарів 27 червня на пункті пропуску Шегині — Медика. Богдан Ф. за кермом Mersedes Sprinter намагався проїхати “зеленим коридором”, який призначений для людей, які не везуть нічого, що потрібно декларувати або за що треба платити мито. Попри це, у машині контрабандиста виявили:

  • Золоту каблучку від Bulgari вартістю 2450 євро
  • Дві каблучки від Cartier вартістю 2740 євро
  • Пару кросівок від Dior вартістю 990 євро
  • Сумку від Louis Vuitton (вартість не вказана)
  • Срібний браслет від Tiffany&Co (вартість не вказана)
Фото: Львівська митниця
Фото: Львівська митниця
Фото: Львівська митниця
Фото: Львівська митниця
Фото: Львівська митниця

Водій не знав, що віз через митницю

Незадекларовані товари водій перевозив у багажнику в ящиках з-під продуктів: “В багажному відділенні серед особистих предметів було виявлено три картонні коробки, заклеєені скотчем, де знаходились вищеперелічені товари. Окрім цього, товари знаходились в коробці з-під продуктів та в коробках без будь-якого товарного маркування, що не дозволяло ідентифікувати вміст коробок та ускладнювало виявлення останніх”. До слова, митникам водій сказав, що нічого не знав про речі, та пояснив “Пакунки з дорогоцінностями йому передав інший водій, а про те, що всередині, він нічого не знав”.

Суддя визнав винним Богдана Ф. у приховуванні товарів від митників та призначив штраф розміром з половину вартості контрабандного товару — 180 тис. грн. Аксесуари та кросівки повернули порушникові. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, нещодавно львівський суд оштрафував чоловіка на 100 тис. грн за перевезення прихованих Starlink через митницю.