У коледжі на Львівщині готуватимуть операторів БПЛА

Цей проєкт є прикладом синергії бізнесу та профтехосвіти. Кошти на його реалізацію частково виділили підприємці, решту взяли зі спецфонду коледжу

На базі Меденицького аграрно-технологічного професійного коледжу відкрили науково-практичний центр, в якому готуватимуть операторів безпілотних літальних апаратів. Для навчання у закладі є дрони та необхідне матеріально-технічне обладнання. Про це 19 серпня повідомив департамент освіти та науки ЛОВА.

За словами начальника відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти та науки Львівської ОВА Івана Пикуса, цей проєкт є прикладом синергії бізнесу та профтехосвіти. Загальний бюджет проєкту становить  600 тис. грн, з яких 475 тис. грн надав Український навчально-виробничий центр “Універсал”, решта 125 тис. грн отримали зі спецфонду коледжу.  

https://vartonews.com.ua
https://vartonews.com.ua
https://vartonews.com.ua
https://vartonews.com.ua
https://vartonews.com.ua
https://vartonews.com.ua

Окрім студентів навчального закладу, необхідні навички оператора дрона у меденицькому центрі зможуть також дорослі. Організатори сподіваються, що цей інноваційно-освітній простір стане добрим професійним орієнтиром для молодших школярів.