Львівське підприємство відшкодувало 4,2 млн грн несплачених податків

Бухгалтер приватного підприємства знизив податки на прибуток

Бюро економічної безпеки разом з прокурорами Львівської обласної прокуратури домоглось повернення в державний бюджет 4,2 млн грн несплачених податків. Приватне підприємство, яке спеціалізується на молочній та м'ясній продукції, умисно занизило кількість обʼєктів оподаткування і не сплатило податок. Про це 19 серпня повідомила пресслужба БЕБ у Львівській області.

Позика на 23 млн грн

Як встановило слідство, головний бухгалтер підприємства з виробництва молочних продуктів, а також імпорту та реалізації м’ясної продукції, занизив податок на прибуток. Компанія уклала декілька договорів на отримання позик у вигляді безвідсоткових фінансових допомог на загальну суму понад 23 млн грн, які підлягали поверненню.

Проте вказана фінансова допомога не була повернута та умисно не була відображена у річній податковій звітності товариства, як отриманий дохід. Таким чином, внаслідок заниження підприємством об’єктів оподаткування не було сплачено податок на прибуток у розмірі майже 4,2 млн грн” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Під час досудового розслідування бухгалтер визнав свою вину. Збитки завдані державі підприємство відшкодовувало в повному обсязі. Бухгалтеру повідомили про підозру за статтею про ухилення від сплати податків.