На Львівщині 35-річного чоловіка посадили на 7 років через вбивство неповнолітнього брата

Вбивця був в стані алкогольного спʼяніння. На суді він свою вину заперечив

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним 35-річного Анатолія Х. в умисному нанесені тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого. Він в стані алкогольного спʼяніння до смерті забив свого неповнолітнього брата, у якого були вади психічного розвитку. Про це йдеться у вироку, який опублікували 16 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Не визнав вини

Інцидент трапився 26 лютого 2024 року, близько 01:00, у квартирі в якій проживав обвинувачений і його 16-річний брат на вул. Івана Мазепи в Червонограді. Анатолій Х. в стані алкогольного спʼяніння умисно завдав чисельних ударів брату по голові та тілу. Від отриманих травм родич помер. На суді обвинувачений своєї вини не визнав. Анатолій Х. зазначав, що брат нібито сам собі завдав травм від яких й помер, опираючись на його вади розумового розвитку. Вбивця стверджував, що намагався реанімувати брата. До того ж він сам зателефонував поліції та швидкій медичній допомозі.

Попри не визнання вини обвинуваченим, покази 10 свідків і чисельні судово-медичні експертизи довели винуватість Анатолія Х. Зокрема сусід обвинуваченого чув, як у квартирі зловмисника в ту ніч щось кидали, а потім він чув крики, які з часом ставали все голоснішими. Працівниця дитячого будинку, в якому до січня 2024 року проживав 16-річний хлопець, зазначила що він був спокійною дитиною і проявів агресії у нього не було. До слова, неповнолітній брат пересувався на інвалідному візку.

Показаннями експерта, який провів судово-медичну експертизу трупа. До тупої травми грудної клітки мали б призвести множинні удари тупим предметом. Травма голови не могла утворитися при натисканні на грудну клітку, а повинен був бути контакт із головою. Вказав, що отримані травми, які спричинили смерть потерпілого, не пов`язані між собою. Показання обвинуваченого про те, що умисно тілесних ушкоджень він не наніс, а такі останній міг сам собі спричинити суд оцінює як неправдиві, дані з метою уникнення відповідальності за скоєне” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Анатолія Х. винними у вчиненні кримінального правопорушення. Йому призначили сім років позбавлення волі. Строк відбування покарання рахується з моменту перебування вбивці під вартою.