Суд на Львівщині оштрафував крадія скриньки для пожертв на ЗСУ

Гроші з скриньки пожертв крадій витратив на алкоголь та продукти

Дрогобицький міськрайонний суд постановив оштрафувати чоловіка, який викрав з магазину скриньку з пожертвами на ЗСУ. Чоловік викрав ящик з двома тисячами гривень та витратив усі гроші на алкоголь та продукти. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 17 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

Чоловік викрав скриньку з магазину

За матеріалами справи, випадок трапився 9 серпня у Стебнику. Василь Т. разом з другом прийшов до магазину “Маленька пекарня” на вулиці Грушевського, 6 і викрав звідти скриньку з пожертвами на ЗСУ. У ящику було дві тисячі гривень. Скриньку встановила ГО “Побратими Дрогобича”.

Крадій свою вину визнав та додав, що викрав скриньку тоді, як касирка відвернулася від прилавку. Згодом він дістав гроші, та викинув ящик у траву. Усі викрадені гроші “потратив на алкоголь та продукти харчування, які вживав із своїми знайомими”.

За дрібну крадіжку суд призначив Василю Т. штраф — 1700 грн. Також він має сплатити 606 грн судового збору. Якщо порушник не сплатить штраф протягом 15 днів, його можуть подвоїти. На постанову ще можна подати апеляцію.

Нагадаємо, нещодавно суд у Дрогобичі оштрафував чоловіка, який поскидав лампадки на місцевій Алеї Слави, де вшановують пам’ять загиблих військових. Також раніше штраф отримала матір зі Львова, бо її неповнолітній син жбурнув йогурт у портрет загиблого воїна і намалював фашистську символіку.