Рідкісний червонокнижний гриб знайшли у Національному природному парку на Львівщині

Мутин собачий в України є дуже рідкісним грибом

У Національному природному парку “Північне Поділля”на Львівщині знайшли рідкісний гриб – мутин собачий. Про це 16 серпня повідомили на сторінці парку.

“Вперше мутин собачий був описаний як окремий вид у 1778 році під назвою Phallus caninus. Майже через століття його віднесли до роду із більш спокійною назвою - Mutinus. Грибники, зазвичай знають про веселку звичайну – оригінальний гриб із цієї ж родини Веселкові, - всі вони “вилуплюються із яйця””, — йдеться у повідомленні.

Мутин собачий

У Національному природному парку зазначили, що мутин собачий в Україні дуже рідкісний гриб. Він занесений до Червоної книги.

“У зоні діяльності Національного природного парку “Північне Поділля” співробітники Інституту ботаніки виявили мутин собачий ще у 1988 році в околицях села Підгірці. У тому ж місці час від часу зустрічається й у наш час. У 2019 році був знайдений в околицях села Верхобуж. І у цьому році, уже на території найстарішого об'єкта природно-заповідного фонду “Пам’ятки Пеняцької”, знайдено третє зростання – всі на землях НПП “Північне Поділля””, — йдеться у повідомленні.

Північне Поділля

Природоохоронна територія, національний природний парк у східній частині Львівської області. Парк охоплює південну частину Бродівського району, центральну, частину західної, східну та північно-східну частину Золочівського району та східну частину Буського району.

Нагадаємо, у липні у Національному природному парку “Північне Поділля” виявили ще один рідкісний гриб — меріпілус гігантський. Тоді зразок виявленого гриба відправили до Інституту ботаніки НАНУ у Києві.