Псевдоподружжя зі Львова затримали на спробі виїхати до Польщі

31-річний львів’янин не знав віку та по батькові власної дружини

На Львівщині прикордонники не випустили з України псевдоподружжя зі Львова. 33-річна жінка мала інвалідність, тож військовозобов’язаний львів’янин одружився з нею, аби виїхати до Польщі. Обман правоохоронці виявили, коли поставили чоловікові кілька простих питань про його дружину, повідомила пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби у четвер, 15 серпня.

Взяв прізвище дружини, щоб вона не переробляла документи

За даними правоохоронців, подружжя львів’ян намагалося виїхати до Польщі через пункт пропуску “Грушів”. 31-річний чоловік був напідпитку, а 33-річна жінка мала інвалідність. Прикордонники запідозрили, що їхній шлюб фіктивний, адже вони зареєстрували його 1 червня цього року. Під час розмови з правоохоронцями львів’янин не зміг згадати по батькові власної дружини та навіть її вік.

Згодом чоловік все ж зізнався, що одружився задля можливості перетнути кордон. Після виїзду він мав заплатити спільниці 2,5 тис. доларів. Він навіть погодився взяти прізвище 33-річної львів’янки та виготовити собі новий закордонний паспорт, щоб надалі у неї не виникало проблем з документами.

Інформацію про фіктивне подружжя та спробу незаконної переправи людини за кордон військові повідомили правоохоронців. Надалі справою займатимуться працівники Національної поліції.