Посадовці громади на Львівщині спробували привласнити 4,2 млн грн на ремонті укриття

Під час тендеру на ремонт укриття замовники обрали компанію, яка не могла виконати замовлення

Посадовці громади на Львівщині спробували привласнити гроші з державного бюджету під час ремонту укриття у комунальному закладі. На тендері замовники обрали переможцем фірму, яка не могла виконати замовлення, і завищили ціни за роботу. Правоохоронці попередили розтрату грошей та змусили громаду розірвати договір, повідомила пресслужба Територіального управління БЕБ у Львівській області у четвер, 15 серпня.

За даними правоохоронців, територіальна громада на Львівщині замовила ремонт найпростішого укриття та системи опалення у комунальному закладі. Компанію-підрядника обирали за допомогою тендеру, проте посадовці громади вибрали переможцем фірму, яка не мала працівників з відповідною кваліфікацією.

Державна аудиторська служба зобов’язала територіальну громаду розірвати договір, проте посадовці проігнорували вимогу.Натомість замовники почали укладати з підрядником додаткові угоди, які, зокрема, значно збільшували вартість ремонту. Так початкова вартість робіт зросла на 4,2 млн грн, які мали витратити з державного бюджету.

Дізнавшись про це, аналітики БЕБ скерували розпоряднику бюджетних коштів лист з рекомендацією розірвати договір. Після цього замовник уклав додаткову угоду, за якою знизив вартість ремонту до початкової, а потім і зовсім припинив співпрацю з підрядником.