16-річну школярку із Львівщини довелось оперувати після невдалого проколу вуха

Дівчина проколола вухо в домашніх умовах

Лікарі у Львові успішно прооперували 16-річну школярку, у якої було загноєння вуха із ураженням хряща. Вухо у місці проколу значно набрякло і почервоніло. Про це повідомили у центрі дитячої медицини “Охматдит”, у четвер, 15 серпня.

Дівчина захотіла проколоти вухо у верхній частині, проте зробила це вдома, а не звернулася до фахівців. За певний час вухо у місці проколу набрякло і почервоніло. Адже, окрім шкіри, необхідно проколоти і хрящ вушної раковини, чого дівчина не зробила.

Вухо почало гнити, тож довелося звернутися до лікарів. Після обстежень та аналізів хірурги вирішили робити операцію під загальним наркозом. “Ми розкрили абсцес вушної раковини із виділенням відносно великої кількості гною. Виявили, що у гнійний процес втягнутий хрящ вушної раковини, тобто розвинувся гнійний хондрит. В перші дні тривали гнійні виділення з рани у великій кількості, адже з гною висіяна синьогнійна паличка із поганою чутливістю до антибіотиків”, — розповів хірург Кирил Лапшин. Зараз дівчина вже виписана зі шпиталю та почувається добре.

Нагадаємо, 4 серпня 2023 року, хірурги Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» прооперували хлопчика з Пустомитівщини, у якого діагностували гнійне запалення скроневої кістки.