На Львівщині судитимуть 23-річного шахрая, який збирав гроші нібито для військових

Злочинець зібрав з людей 26 тис. грн

На Львівщині судитимуть псевдоволонтера, який організував збір коштів нібито з метою закупівлі шин для автомобіля військовослужбовця Збройних сил України. Львів’янину загрожує позбавлення волі до трьох років. Про це повідомила поліція Львівської області, у середу, 14 серпня.

За даними поліції, 23-річний львів’янин, організував збір коштів нібито з метою закупівлі шин для автомобіля військовослужбовця з Старого Самбора. Збір організував у рідному місті військового. Мешканці Старого Самбора, щоб допомогти бійцю-земляку, передали особисто та переказали на банківську картку зловмисника майже 26 тис. грн, які той привласнив та витратив на власні потреби.

Оперативники Самбірського району відкрили кримінальне провадження про шахрайство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у вересні 2023 року слідчі Національної поліції України викрили псевдоволонтера, який торгував гуманітарною допомогою. Чоловік продавав медичні засоби, ковдри, матраци та інші речі першої необхідності, надіслані у 2022 році з-за кордону.