Львівські медики видалили три пухлини з ноги 17-річної студентки

Дівчина має спадкове захворювання з ураженням шкіри та нервової системи, саме воно поворкує появу й ріст пухлини

Лікарі у Львові успішно прооперували 17-річну дівчину, у якої були три пухлини в нозі. Через новоутворення вона не відчувала кінцівки і їй ставало дедалі важче ходити. Про це повідомили у середу, 14 серпня, у Першому ТМО Львова.

Зі своєю хворобою Ангеліна з Вінниці бореться з 4 років. Їй діагностували невиліковну спадкову недугу — хворобу Реклінгхаузена. Захворювання зазвичай проявляється в ранньому віці — спершу кавовими плямами на тілі, а згодом провокує появу і ріст множинних пухлин: утворень на шкірі, кістках та органах нервової системи — практично будь-де в організмі. Також ці доброякісні новоутворення здатні ставати злоякісними.

Фото: перше медичне об’єднання Львова
Фото: перше медичне об’єднання Львова
Фото: перше медичне об’єднання Львова

Вперше Ангеліну Малишеву прооперували у 8 років. Тоді хірурги видалили їй в лівій нозі кілька пухлин, найбільша з яких сягала 15 см. Проте нещодавно дівчину знову почав турбувати біль у лівій нозі. Часом нижче стегна вона не відчувала кінцівки і їй ставало все важче і важче ходити. За допомогою родина звернулася до онкогематологів і вони виявили у нозі дівчини одразу три пухлини.

“Пацієнтці провели так звану блокаду стегнового та сідничного нерву . Зробили це під контролем апарату Stimuplex, що дозволяє візуалізувати судини. Самі ж пухлини видалили малоінвазивно — через три невеликих проколи. Операція минула успішно”, — зазначили у лікарні.

Нагадаємо, 7 серпня у Львові врятували 53-річного чоловіка від інфаркту, використавши сучасний малоінвазивний метод лікування. Замість класичної операції з розрізом на грудях, лікарі провели втручання через невеликий прокол на руці.