СБУ спалила понад тонну контрабандного героїну у Львові

Загальна вартість наркотиків склала 2,3 млрд грн

У Львові Служба безпеки України спалила понад тонну контрабандного героїну, яку конфіскували ще в січні 2021 року. Загальна вартість товару склала більш як 2,3 млрд грн. Про це 13 серпня повідомила пресслужба СБУ у Львівські області.

Транзитом через Україну до ЄС

Як встановили правоохоронці, героїн пересилали з Пакистану до України, а потім він мав потрапити до Європейського союзу. Вантаж із наркотиками загальною масою понад тонну спочатку доставили у морський порт в Одеській області, а потім для безперешкодного перетину кордонів, замаскований товар у мішках з рисом, транспортували у Львів, де й затримали контрабандистів.

Фото: СБУ

Тоді, оперативники спецслужби затримали у Львові чотирьох фігурантів — одного з організаторів наркотрафіку та трьох іноземців, які фасували наркотики в орендованих складських приміщеннях. Ліквідація цих наркотиків відбувалася після відповідного вироку Залізничного районного суду Львова” — йдеться в повідомленні СБУ.

За матеріалами СБУ усіх затриманих учасників засуджено за контрабанду наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Вони уже відбувають тюремні строки.