На Львівщині пенсіонера посадили на 7 років через вбивство дружини металевим кухлем

Чоловік побив колишню дружину під час застілля

Сколівський районний суд Львівської області визнав винним 65-річного Василя І. в умисному вбивстві колишньої дружини. Обвинувачений до смерті забив жінку під час застілля. Про це йдеться у вироку, який опублікували ще 25 липня в Єдиному державному реєстрі.

Вдарив кухлем та добив ногами

Суд встановив, що інцидент трапився 10 жовтня 2023 року. Василь І. у своєму помешканні розпивав алкоголь разом із колишньою 61-річною дружиною. Під час суперечки обвинувачений взяв зі столу металевий кухоль, в якому була вода та навмисно вдарив по голові потерпілу. Після того як жінка сіла на деревʼяну підлогу вбивця наніс ще декілька ударів ногами по тілу. Мертву жінку знайшла дочка два дні потому, коли прийшла навідатись до батьків.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи обвинувачений спричинив поєднану тупу травму тіла, яка має ознаки тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя у момент заподіяння та перебувають у прямому причинному зв`язку із настанням смерті у цьому випадку” — йдеться у вироку.

Дочка на судове засідання не прийшла та просила застосувати до Василя І. мінімальну міру покарання. Вивчивши матеріали справи, суд визнав Василя І. винним в умисному вбивстві та призначив йому сім років позбавлення волі.