Львівський суд оштрафував чоловіка на 100 тис. грн за перевезення прихованих Starlink через митницю

Порушник приховав у салоні автомобіля вісім модемів Starlink. Усі установки вилучили та передадуть на потреби ЗСУ

Галицький райсуд Львова оштрафував на 100 тис. грн чоловіка, який сховав від митників вісім модемів Starlink у салоні авто. Окрім штрафу, у порушника вилучили увесь товар. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 13 липня, у Єдиному судовому реєстрі.

Львівські митники виявили сховок із модемами Starlink у салоні авто

За матеріалами справи, вранці 1 липня на пункті пропуску Шегині — Медика під час огляду автомобіля Mercedes-Benz Sprinter митники виявили приховані модеми Starlink. Віталій М. сховав модеми за декоративною перегородкою під заднім рядом сидінь. “Таким чином вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів що утруднюють виявлення товарів”, — йдеться у постанові.

Чоловік зізнався у скоєному, пояснивши, що приховав товар, аби ввезти його через митний кордон України з Німеччиною.

Суд наклав на порушника штраф, розміром з половину вартості модемів — 100 тис. грн. Крім того, Віталій М. має сплатити судовий збір у розмірі 606 грн та витрати на зберігання вилученого товару — 764 грн. Врахувавши звернення військової частини, суд ухвалив передати конфісковані модеми Starlink на потреби Збройних Сил України.

Рішення може бути оскаржене протягом 10 днів з дня винесення.

Нагадаємо, нещодавно львівський суд оштрафував чоловіка за незаконне перевезення салютів в Польщу. Окрім того, раніше суд оштрафував водія через спробу провезти цінну ікону ХХ ст. у Швецію.