На Львівщині ухилянти намагалися перестрибнути через паркан до Польщі

Через кордон чоловіків мав провести переправник, проте він не з’явився на зустріч

Двоє військовозобов’язаних чоловіків спробували перестрибнути через паркан на кордоні з Польщею після того, як “переправник” не з’явився на зустріч. Ухилянтів впіймали львівські прикордонники. Далі порушники відповідатимуть перед судом, повідомила пресслужба Західного регіонального управління Держприкордонслужби у вівторок, 13 серпня.

Ухилянти заплатили переправникові по 4,5 тис. доларів

За даними правоохоронців, 33-річний мешканець Донеччини та 34-річний киянин дісталися до прикордоння на автомобілі. Через кордон їх мав провести переправник, проте він не з’явився на зустріч. Ухилянти вирішили все ж скористатися можливістю та спробувати потрапити до Польщі самостійно.

Прикордонники слідкували за порушниками за допомогою дрона, та втрутилися, коли ті намагалися перестрибнути через паркан. Одному з чоловіків це вдалося, проте з іншого боку його одразу затримали військові. Інший же не встиг перелізти та спробував втекти. Прикордонники знайшли його в кущах за 80 м від кордону.

Відео затримання ухилянтів на Львівщині

За таку коротку пробіжку чоловіки заплатили переправникові по 4,5 тис. доларів, і ще стільки ж мали б переказати йому після перетину кордону. Правоохоронці склали на порушників адміністративні протоколи, тепер замість Польщі на них чекає суд.