На Львівщині військовозобов’язаний двічі за місяць намагався незаконно потрапити в Польщу

Другу спробу незаконно потрапити за кордон чоловік зробив за тиждень після першої

Суд на Львівщині постановив оштрафувати чоловіка, який двічі за місяць пробував незаконно перетнути державний кордон України з Польщею. Між першою та другою спробами військовозобов’язаного потрапити за кордон минув всього тиждень. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 9 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 8 липня вранці Дмитро П. намагався незаконно перетнути кордон поза пунктом пропуску в напрямку 366 прикордонного знаку. Його затримали прикордонники на відстані 4000 м від кордону на Самбірщині. Тиждень потому, 15 липня по обіді, Дмитро П. спробував ще раз незаконно перетнути кордон. Цього разу прикордонники затримали його в напрямку 370 прикордонного знаку, на відстані 1500 м від лінії держкордону.

Свою вину чоловік не визнав

Під час затримань у чоловіка вилучали особисті речі, включно з документами, мобільним телефоном, банківською картою, грошима та годинником. Після першого затримання Дмитро П. розповів, що 6 липня виїхав зі Львова до Турки, ночував на околиці села, а потім продовжив рухатись лісом. Однак під час судового розгляду чоловік не визнав своєї вини, заявивши, що не вчиняв правопорушення.

Турківський суд визнав Дмитра П. винним у спробі незаконного перетину кордону та наклав на порушника штраф у розмірі 3570 грн. Крім того, Дмитро П. сплатить 606 грн судового збору. Постанову суду можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення. Якщо не сплатити штраф протягом 15 днів — штраф можуть подвоїти.

Нагадаємо, нещодавно ДБР викрило правоохоронця, який на Івано-Франківщині разом із спільниками переправляв військовозобов’язаних в Румунію. Ухилянтів підвозили до кордону та вказували шлях, як можна потрапити за кордон поза межами пропуску.