Заступника міністра енергетики затримали на хабарі у пів мільйона доларів

Чиновник обіцяв передати унікальне обладнання зі сходу України на шахти Львівщини

Служба безпеки України та НАБУ затримали заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів. За ці гроші чиновник обіцяв передати у користування унікальне обладнання з шахт Донеччини на шахти у західному регіоні України. Про це 12 серпня повідомили у СБУ. Правоохоронці не вказують ім’я затриманого, однак за даними джерел "Української правди", йдеться про Олександра Хейла.

Олекнсадр Хейло

Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна

Чиновника затримали в Києві, коли він отримував хабар. За гроші він обіцяв передати керівникам державних підприємств у Львівсько-Волинському вугільному басейні унікальне гірничо-видобувне обладнання, яке мало бути евакуйоване з шахт у прифронтових районах Донеччини. Це обладнання належить державній вугільній компанії, що розташована в одному з найнебезпечніших районів на сході країни — Покровському.

Чиновник, в чиї обов'язки входило збереження цього обладнання, почав вимагати гроші за дозвіл на його евакуацію і передачу. Для здійснення свого плану він залучив трьох спільників: приватного енерготрейдера, керівника енергетичної компанії з Миколаївської області та керівника видобувного підприємства з Донеччини. Саме на цьому підприємстві мали розпочати евакуацію обладнання після отримання частини хабаря.

Гроші передавали через цих спільників, проте правоохоронці затримали всіх чотирьох учасників злочину "на гарячому" під час отримання частини хабаря. Усім повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Розслідування триває.

Міністерство енергетики внесло подання на звільнення Олександра Хейла. “Міністерство невідкладно внесло подання до Кабінету Міністрів про звільнення вказаного чиновника. Відповідне рішення буде прийнято сьогодні”, написали у Міністерстві. Станом на 11:00 годину 12 серпня Кабмін звільнив Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики.