Нетверезі на службі: на Львівщині судили командира частини та двох військових

Порушників виявили у трьох районах області — кожного оштрафували на 17 000 гривень

На Львівщині судили трьох військовослужбовців, яких звинуватили у перебуванні на службі у нетверезому стані. Серед обвинувачених — начальник частини. Про це йдеться у постановах, які оприлюднили 9 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Усі троє визнали свою провину

Перший випадок розглядали у Кам'янка-Бузькому районному суді. Там судили начальника військової частини, майора Євгенія К., якого 5 серпня о 17:00 виявили на службі з ознаками алкогольного сп'яніння. Медичний огляд підтвердив наявність 1,50 проміле алкоголю в крові. Другий інцидент трапився того ж дня, 5 серпня, о 14:00, але на території військової частини в Золочівському районі. Військовослужбовця-контрактника Руслана Г., який працював майстром, виявили п'яним. У нього зафіксували 1,729 проміле алкоголю.

Третій інцидент стався 1 серпня близько 19:00 у Старосамбірському районі. Військовослужбовець Ярослав М., перебуваючи на бойовому чергуванні зі зброєю, на обороні об'єкта державного значення національної транспортної системи України, появився в нетверезому стані у розташуванні. У нього була порушена координація рухів, тремтіння пальців рук, із ротової порожнини був різкий запах алкоголю. Медичний огляд показав 1,4 проміле алкоголю в крові.

Усі три військовослужбовці визнали свою провину. Суди розглянули справи та винесли однакові штрафи для всіх трьох порушників. Їх визнано винними та кожному з них призначено штраф 17 000 гривень. Чоловіки повинні сплатити їх протягом 15 днів. У разі несплати сума штрафу подвоїться і буде стягнута примусово. До слова, на постанову ще можна подати апеляцію.