Зі Львівщини вперше вирушив в рейс потяг з дитячим вагоном

Вагон облаштований для комфортних подорожей пасажирів віком до восьми років

У п’ятницю, 9 серпня, з Головного залізничного вокзалу Львова вперше вирушив на маршрут дитячий вагон. Відтепер він курсуватиме постійно у складі поїзда №15/16. Квитки на нього можна придбати в застосунку Укрзалізниці, повідомила пресслужба Львівської ОВА у суботу, 10 серпня.

Проєкт розробили у колаборації з ЮНІСЕФ і за фінансової підтримки Уряду Бельгії. Вагон обладнали усім необхідним для комфортних подорожей з дітьми. Кожне купе також містить навчально-розважальні матеріали, руханку, настільну гру, манеж для найменших пасажирів та збільшений обмежувач верхньої полички із протиударною накладкою.

У коридорі вагона з'явилися інтерактивні плакати, бізі-борди з рухомими елементами та дитячі поручні з мʼякою оббивкою для безпечного пересування вагоном. Вбиральня дитячого вагона містить доповнений набір гігієнічних засобів, сповивальний столик та спеціальні дитячі накладки на унітаз. В Укрзалізниці зазначили, що найцікавішими подорожі в дитячому вагоні будуть для дітей до восьми років.

Дитячий вагон курсуватиме у складі поїзда №15/16 найпопулярнішому серед пасажирів із дітьми маршрутів — Харків - Ясіня, — проте невдовзі планують запустити більше таких вагонів.. Квитки до дитячого вагону можна придбати лише у застосунку Укрзалізниці, де він виділений спеціальним маркуванням.