Два львівських підприємства оштрафували за змову на тендерах з утилізації відходів

ТОВ «Спецавтотранс-Львів» та ТОВ «КІМ ЛОГІСТИК» мають сплатити по 340 тис. грн

Антимонопольний комітет України викрив два підприємства Львівщини на змовах під час тендерів. ТОВ «Спецавтотранс-Львів» та ТОВ «КІМ ЛОГІСТИК» протягом року узгоджували свої дії на чотирьох різних закупівлях з утилізації відходів та чищення каналізаційних колекторів. За порушення закону про публічні закупівлі підприємства оштрафували на 340 тис. грн кожне, повідомила пресслужба АМКУ у четвер, 8 серпня.

Антимонопольний комітет дослідив чотири тендери, у яких брали участь львівське ТОВ «Спецавтотранс-Львів», яке належить Остапові Годунько, та стрийське ТОВ «КІМ ЛОГІСТИК», яким володіє Ігор Курило. Зокрема йдеться про закупівлі Львівської обласної клінічної лікарні у лютому 2020 року на 508 тис. грн, Франківської районної адміністрації у липні 2020 року на 480 тис. грн (торги скасували), та Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих на 178 тис. грн у лютому 2020 року (торги не відбулись) та на 194 тис. грн у травні 2021 року. У діях компаній під час цих закупівель виявили ознаки змови.

У четвер, 8 серпня, адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення АМКУ визнала наявність змови між ТОВ «Спецавтотранс-Львів» та ТОВ «КІМ ЛОГІСТИК». «Відділення довело, що ТОВ «Спецавтотранс-Львів» та ТОВ «КІМ ЛОГІСТИК під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку», — йдеться у повідомленні Антимонопольного комітету. У зв’язку з цим на обидва підприємства наклали штрафи — по 340 тис. грн.

Окрім того, АМКУ вніс обидва підприємства у “чорний список” порушників правил тендерів. Перебування фірми у цьому списку є підставою, щоби відмовити їй в участі у тендері на наступні три роки.