Військовим передали першу партію дронів за програмою співфінансування з бюджету Львівщини

Загальна вартість переданих безпілотників становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень, з них 595 тисяч – кошти обласного бюджету

Двом військовим частинам зі Львівщини передали дрони, виготовлені коштом співфінансування з обласного бюджету. Про це 8 серпня повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Перша партія FPV-дронів, яка складається із 61 безпілотника, оснащена сутінковими камерами. Вони здатні нести 2 кілограми бойового вантажу, а дальність їхнього польоту – до 12 кілометрів. Вже найближчим часом вони поїдуть на передові позиції.

Загальна вартість переданих безпілотників становить понад 1 мільйон 200 тисяч гривень, з них 595 тисяч – кошти обласного бюджету.

Львівщина передала військовим 61 FPV-дрон
Львівщина передала військовим 61 FPV-дрон
Львівщина передала військовим 61 FPV-дрон

“Їх ми скерували в межах обласної Програми підвищення конкурентоспроможності, одним із завдань якої є підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств області для виробництва та закупівлі військової техніки для потреб наших захисників”, — йдеться у повідомленні.

Для участі у Програмі волонтерські організації та підприємства повинні пройти акредитацію в департаменті економічної політики.

“Сьогоднішня передача – це спільна робота, як військової адміністрації, так і волонтерів та виробника безпілотників. Дякую військовим за їхню титанічну працю на полі бою, за наш захист. Сподіваюсь, ця партія БПЛА стане чудовим посиленням для наших оборонців”, — написав Андрій Годик на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше Львівська ОВА за кошти з обласного бюджету придбала 180 дронів для воїнів із 54 окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. А у липні у межах програми “Безпечна Львівщина” Львівська ОВА передала українським захисникам ще 62 безпілотних дрони.