За 15 млн продала ЗСУ браковані резервуари: поліція Львова викрила директорку фірми

Приватне підприємство поставило одній з військових частин 36 бракованих резервуарів під зберігання пального

Директорці приватного підприємства на Житомирщині, яка продала 36 бракованих резервуарів одній із військових частин, львівська поліція оголосила про підозру. Загалом фірмі, якою керую підозрювана, перерахували 15 млн грн за непридатні металеві баки, у яких мали зберігати паливо. Про це повідомили у четвер, 8 серпня, у Спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Фірма продала 36 бракованих резервуарів під зберігання авіапалива

Як додали у поліції Львівщини, 50-річну мешканку Житомирщини, керівницю підприємства, яке виготовляє металеву продукцію, підозрюють у зловживанні службовим становищем. Правоохоронці встановили, що між зловмисницею та однією з військових частин був укладений договір на постачання резервуарів для зберігання авіаційного палива (гасу). Згідно з договором, на рахунки підприємства перерахували понад 15 млн гривень. “Натомість підрядник передав замовнику 36 резервуарів неналежної якості, непридатні для зберігання палива, що було підтверджено відповідними експертизами,” — зазначили у поліції.

Фото: поліція Львівщини
Фото: Спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону
Фото: Спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону

Зловмисниці повідомили про підозру за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним зловживаючи службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування. Підозрюваній мають оголосити запобіжний захід — тримання під вартою. Причетність інших осіб до злочину встановлюють.